The brief from the National Space Centre was to enliven the visitor experience using imaginative signage and playful graphics. Lenco International presented a series of design concepts to NSC who decided to approach the project in several phases.

The main entrance was identified as a major concern for the National Space Centre, because visitors were having difficulty locating it from the main road and car parks. Lenco International designed an eye-catching main identity sign consisting of individually illuminated letters in a colour and design to perfectly complement the National Space CentreĀ visual identity.

To further enhance the impact of the entrance area, we have designed what we consider to be one of the most unique pieces of wayfinding. Lenco International designed an astronaut sculpture which directs visitors from the car parks to the main entrance, with the astronaut literally pointing the way!

The windows of the entrance were treated to exciting entrance graphics, in theĀ form of vinyl graphics, to add visual impact whilst reinforcing the space exploration theme of the exhibition.

National Space Centre